Pranje jorgana i ćebadi

Prosečna osoba u snu provede trećinu svog života, stoga su kvalitetan krevet i posteljina bitni za svakoga od nas. Zbilja, nakon napornog dana, ima li lepšeg osećaja nego leći u čistu i mirišljavu posteljinu, ušuškati se i opustiti?

Zašto je pranje jorgana i ćebadi važno?

Verovali ili ne, u našem narodu je uvreženo mišljenje da jorgane nije neophodno prati, jer su zaštićeni posteljinom. Jorganske navlake zbilja donekle štite sam jorgan od prljanja, ali imajte na umu da se jorgani koriste dugi niz godina. Upijaju znoj, prašinu, odumrle čestice kože, grinje. Vremenom mogu da požute i poprime neprijatan miris. Zbog toga je njihovo pranje obavezno, jer u suprotnom navlačite čistu posteljinu na prljavi prekrivač.

Kako bi vaša ćebad i jorgani imali optimalni vek trajanja, neophodno je da ih redovno perete. Jorgane morate prati bar jednom godišnje, a naša preporuka je da ih perete dva puta – pre i nakon sezone pokrivanja. Maksimalan broj pranja po godini za jorgane je 4 puta, u suprotnom, preterivanjem, možete da uništite njihovo punjenje.

Isto važi i za ćebad. Ćebad su još podložnija prljanju, jer na njih obično ne navlačimo posteljinu. Prija nam njihova mekoća i toplina i u direktnom su dodiru sa našom kožom. Ukoliko se ne peru redovno, ćebad takođe mogu da postanu pravi rasadnik grinja i nečistoća.

Pranje jorgana

Pranje jorgana u kućnim uslovima može da bude problematično, naročito ako su u pitanju jorgani velikih dimenzija. Kućne veš mašine mogu da prime do 6kg veša za pranje, a jorgani u mnoge ne mogu da stanu. Čak i kada je veš mašina naizgled dovoljnog kapaciteta, dešava se da nakon pranja jorgan izađe na pola mokar, a da je polovina suva, ili da jednostavno nije dovoljno dobro opran.

U servisu za pranje jorgana i ćebadi Star Clean na raspolaganju imamo profesionalne veš mašine koje mogu da operu do 20 kg veša. Jorgani se peru na 60 stepeni, što je temperatura koja uništava grinje i uklanja sve nečistoće. Bez obzira da li je jorgan od vunenog punjenja, punjen perjem ili sintetičkim materijalom, koristimo odgovarajuće deterdžente koji će očuvati kvalitet punjenja.

Sušenje jorgana

Koliko je pranje jorgana kod kuće gnjavaža, sušenje može da bude još veći problem. Sušenje na suncu može da dovede do oštećenja materijala i pojave rupica kroz koje ispada punjenje. Čuli smo i mnoge žalbe da su se klijentima punjenja jorgana zgrudvala tokom sušenja u sušilici za veš.

Kako ne biste uništili jorgan, predlažemo vam da mu jednom ili dva puta godišnje priuštite profesionalni tretman pranja. U servisu Star Clean za sušenje jorgana koristimo profesionalne sušilice u koje staje do 20kg veša za sušenje. Tokom sušenja vaše jorgane vadimo i protresamo, kako biste ih natrag dobili rastresite i meke, bez grudvica i bez oštećenja.

Vaši jorgani će biti osveženi, mirišljavi, čisti i meki, spremni za narednu sezonu. Profesionalnim pranjem ćete im produžiti životni vek, a uvek će izgledati kao da su tek kupljeni.

želite da spavate u čistoj postelji kao ova beba

Kontaktirajte nas

Pranje ćebadi

Ćebad naizgled nisu zahtevna za održavanje koliko i jorgani, ali naše iskustvo govori da su mnogi klijenti uništili izgled i mekoću svojih prekrivača nestručnim pranjem.

Ćebad mogu biti vunena ili sintetička. Vunena ćebad su otpornija na prljavštinu, ali svakako ih je nužno oprati na kraju svake sezone korišćenja. Treba imati na umu da težina ćebadi značajno poraste kada se pokvase, stoga ako imate ćebe velikih dimenzija (200x220cm) možete oštetiti veš mašinu.

Pri pranju ćebadi potrebno je koristiti odgovarajuće deterdžente koji ni slučajno ne smeju da sadrže izbeljivače. Ako su ćebad vunena nije ih dozvoljeno centrifugirati, kako ne bi trajno ostala izgužvana.

Kako ne biste oštetili ćebad i kako bi što duže zadržala svoju prirodnu mekoću i raskošan izgled, pranje vršite profesionalno. U servisu Star Clean ćebad peremo u velikim profesionalnim veš mašinama, koristeći profesionalne deterdžente koji će očuvati teksturu i tkanje vaše ćebadi.

Sušenje ćebadi

Ćebad nije dobro sušiti na suncu, već vertikalno položene na sušaču ili u sušilici, na odgovarajućoj temperaturi. U servisu Star Clean vašu ćebad sušimo u profesionalnim sušilicima, bez rizika od gužvanja ili oštećenja. Vaša ćebad će u kratkom roku biti na vašoj adresi, mirišljava i meka, kao prvog dana kad ste ih kupili.