Dubinsko pranje nameštaja

Sigurno ste do sad čuli za uslugu dubinskog pranja koju nude mnogi servisi za čišćenje, ali nikada niste znali šta ta usluga podrazumeva?

Standardna procedura čišćenja enterijera hemijskim sredstvima često nije delotvorna. Tvrdokorne mrlje nije moguće ukloniti, a isparenja deterdženata koja su štetna po vaše disajne puteve se satima zadržavaju u vazduhu. Standardnim čišćenjem i ribanjem vi čistite samo površinu predmeta koji tretirate.

Dubinsko pranje je vrsta mašinskog pranja, prilikom kojeg sredstvo za čišćenje prodire i do 5cm (ili više, zavisno od materijala) ispod površine, uklanjajući nečistoće i štetne mikroorganizme. U procesu dubinskog pranja koriste se profesionalne mašine i biorazgradiva sredstva za čišćenje koja dokazano ne izazivaju alergijske reakcije.

Dubinskim pranjem može se tretirati svaka tapacirana površina, sve vrste nameštaja, dušeci, tepisi, podovi, unutrašnjost automobila, tende, suncobrani, nadstrešnice.

Zašto treba da se opredelite za dubinsko pranje?

Dubinsko pranje svih površina u vašem domu preporučljivo je primeniti bar jednom u pola godine, a razlozi za to su brojni:

Dubinsko pranje nameštaja

Prilikom kupovine nameštaja kupci se neretko odlučuju za tamnije nijanse i zagasite tonove, kako bi se fleke što manje videle. Vaš nameštaj možda izgleda čisto, ali dubinsko pranje mu je neophodno. Samo razmislite koliko puta u toku dana sednete ili se naslonite na razne površine, a zatim dođete u svoj dom i u istoj garderobi sednete na kauč? Na istom tom kauču često i zadremate dok gledate tv program? Tu sede i vaši gosti, deca, kućni ljubimci?

Jasno je da nameštaj mora biti dezinfikovan. Ukoliko ga čistite sredstvima za čišćenje mebl štofova, uradićete delimičan posao. Površina štofa će biti čista, ali bakterije i grinje koje žive ispod površine i dalje će vrebati vas i vaše ukućane, izazivajući alergije, kijanje, kašalj.

Dubinsko pranje je brz i efikasan proces koji će vašem nameštaju udahnuti novi život i odložiti kupovinu novog nameštaja. Nakon dubinskog pranja boje će ponovo zasijati i biti kao kada ste nameštaj ugledali u salonu. Dubinsko pranje će pored mrlja i nečistoća ukloniti i neprijatne mirise iz vašeg nameštaja – što je naročito bitno ako ste pušači ili imate kućne ljubimce.

Proces dubinskog pranja vrši se u vašem domu, gde ćete biti svedoci koliko je nečistoće „izvučeno“ iz naizgled čistih stvari. Nameštaj nakon dubinskog pranja ostaje delimično vlažan, a zavisno od temperature i provetrenosti prostorije, vrlo brzo će biti ponovo u upotrebi – osvežen, blistavih boja i prijatnog mirisa.

Dubinskim pranjem mogu se tretirati sve vrste kaučeva, dvoseda, troseda, ugaonih garnitura, fotelje, tapacirane stolice, dušeci. Dubinsko pranje danas nije luksuz, već je imperativ održavanja higijene životnog prostora.